Suami dipercayai membunuh isterinya dengan cara melemaskannya dalam kejadian di Tasek Gelugor. – Gambar hiasan

TASEK GELUGOR: Seorang wanita yang ditemukan mati di dalam bilik rumah sewa di Jalan Pokok Machang semalam disyaki dibunuh suaminya, kata Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Noorzainy Mohd Noor hari ini.

Katanya berdasarkan laporan bedah siasat pakar patologi Hospital Seberang Jaya (HSJ), wanita berumur 27 tahun itu maut selepas dilemaskan dengan sengaja menggunakan objek lembut seperti tuala atau bantal, sebelum mayatnya ditemukan kira-kira 9.20 pagi.

“Wanita ini dipercayai mati antara 24 jam dan 36 jam sebelum dijumpai oleh pemilik rumah itu dalam keadaan terbaring di atas katil, diselimut hingga ke paras dada dengan mukanya bengkak, mulutnya berdarah dan ditutupi sehelai tuala kecil berwarna putih,” katanya.

Sementara itu, suaminya yang berumur 31 tahun ditemukan mati dalam keadaan tergantung dengan lehernya terjerut kain sari yang dililit pada kayu kekuda bilik yang sama dan bedah siasat ke atasnya akan dibuat di HSJ hari ini.

“Kes ini kini disiasat menurut Seksyen 302 Kanun Keseksaan sebagai pembunuhan dilakukan oleh si suami wanita itu namun motif kejadian masih dalam siasatan,” katanya tanpa mendedahkan identiti penuh kedua-dua si mati.

Noorzainy berkata adik lelaki kepada suami wanita yang turut tinggal bersama mereka berkata dia melihat kakak iparnya pada kali terakhir sebelum kejadian itu ialah kira-kira 9.30 malam Sabtu lepas, sementara abangnya pada 9 malam hari berikutnya.

“Pemilik rumah berkenaan turut memaklumkan pernah nampak pasangan suami isteri yang bekerja operator kilang dan kelindan lori itu bergaduh mulut tetapi tidak begitu serius sepanjang sebulan mereka menyewa di rumahnya,” katanya.

Noorzainy meminta kerjasama orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kejadian itu agar tampil menyalurkan maklumat bagi membantu siasatan. – Bernama |  Majalah Review Malaysia

KLIK BACA: Tun Mahathir nafi ECRL diteruskan sebagai tukaran dengan JHO LOW

KLIK BACA: Akaun bank peribadi Najib ada juta ringgit, kata saksi perbicaraan SRC

KLIK BACA: Perbicaraan: Najib baca buku ‘Dunia Tanpa Tembok’ di mahkamah

KLIK BACA: Siapa Roslan Sohari dikait bank Rosmah?

DIKEMASKINI: Polis Bukit Aman nafi Rosmah, ada bukti transaksi berlian dibeli guna wang 1MDB.

aslan cerita dongeng isu Felda, tunjuk mana duit untung berbilion

KLIK BACA: Bersihkan bilik penjara Sg Buloh, penghuni baru masuk, kata Anwar

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share