Presiden PAS, Hadi turun padang bantu Tok Mat

91

SEREMBAN – Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang baru keluar dari Institut Jantung Negara (IJN) secara berseloroh mengakui sudah sihat apabila turun ke Rantau.

Beliau mahu sama-sama membantu kempen calon BN, Datuk Seri Mohamad Hasan walaupun dinasihatkan doktor untuk berehat lebih lama di IJN, katanya.

“Saya pun baru keluar hospital tapi bila datang sini rasa sembuh. Orang IJN kata duduklah seminggu, saya kata tak boleh”.

“Alhamdulillah dengan doa kawan-kawan, saya sihat dan dapat jejak kaki ke Rantau ini dan dapat sama-sama tumpang suka dan gembira dengan kemenangan ini. Insya-ALLAH saya doakan agar ALLAH berikan taufik dan hidayah kepada rakyat kita mengundi Mohamad,” katanya

Abdul Hadi turut berpuas hati dengan penganjuran ceramah itu yang mendapat sambutan baik penduduk Rantau berbanding ceramah pihak lawan.

“Alhamdulillah, sambutan sangat baik di luar dugaan saya kehadiran pada malam ini (tadi). Dimaklumkan ada parti dia ceramah orang tak ramai, nak bagi ramai buat tempat sempit.

“Saya cadang letak cermin kiri kanan nak nampak ramai,” sindirnya.

Dalam pada itu, Abdul Hadi menasihatkan pengundi PRK DUN Rantau memilih calon yang tepat.

“Insya-ALLAH pagi Sabtu keluar awal-awal, sebaik sahaja masa mengundi kita mengundi. Yang tak setuju, fikir panjang-panjang mengundi Mohamad juga kalau tak setuju.

“(Kerana) lebih baik mengundi yang tak setuju yang baik, daripada kita mengundi yang setuju yang tak baik. Ini nasihat saya,” katanya.

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share