Home Politik Najib Razak

Rakyat salam ada yang tak mahu lepas tangan saya – Najib

70

Najib mengulas sambutan yang didakwanya hebat ketika melawat kem musuh politiknya Muhyiddin yang dipecat Umno. – Gambar tangkap layar Twitter Najib Razak

Gambar komen pembaca di Twitter mengenai status Najib Razak bahawa ada rakyat yang enggan melepaskan tangannya ketika bersalam.

Datuk Seri Najib Razak menerima amalan sistem demokratik dan kebebasan rakyat untuk bersuara walaupun mendakwa beliau sendiri menjadi mangsa berita palsu atau ‘fake news’.

“Inilah dia bila saya jadi Perdana Menteri saya telah menghapuskan ISA (Akta Keselamatan Dalam Negeri) sebab saya hendak masyarakat kita jangan dikongkong dan hidup dalam ketakutan dengan pemimpin yang boleh dikatakan diktaktor dan autokratik.

“Walaupun saya jadi mangsa segala kecaman dan fake news (berita palsu) tapi saya terima masyarakat demokratik,” katanya Ahad lepas, ketika menyampaikan ucapan pada Hari Gerakan Belia 4B Malaysia dan Karnival Sukan Muhibah 2018 di Homestay Banghuris, Sepang.

Nota Ana Ghoib: Najib cuba mendakwa zaman PM sebelum beliau tidak begitu demokratik kerana wujudnya ISA yang telah beliau mansuhkan namun hakikatnya Najib sendiri mewujudkan SOSMA dan mangsa pertama adalah Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan yang melaporkan isu skandal 1MDB.

KLIK BACA: Bersangka baik atau Najib kena berperangai BAIK?

KLIK BACA: Jamal Yunos biadab suruh Tun Mahathir taubat

KLIK BACA: Azalina: PANAS selain berita palsu komen juga akan dinilai samada berniat jahat

KLIK: Video kuliah Dr Radzi Jidin skandal penyelewengan wang negara paling dahsyat

KLIK BACA: “Apakah Jho Low berjasa kepada negara berbanding Dr Mahathir yang dikutuk hina”

KLIK BACA: Najib lebih parah berbanding Marcos, kata Tun Mahathir

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share