“Mayat mangsa ditemui tersandar di dinding tebing dengan kecederaan serius di kepala dipercayai dicakar haiwan itu,” – Foto MyMetro

Gua Musang: Seorang lelaki warga Thailand maut dipercayai diserang beruang di kebun durian dekat Rancangan Kemajuan Tanah (RKT) KESEDAR Renok Baru, di sini, pagi tadi.

Mayat Mat Didik@Madidi Basa, 40, ditemui anaknya, Muhamad Naim, 15, yang keluar mencarinya di dalam parit di kebun itu kira-kira 6 pagi.

Ketua Polis Daerah Gua Musang, Superintendan Rajab Ahad Ismail berkata, mangsa dipercayai terserempak dengan beruang itu ketika ke kebun berkenaan seorang diri, sejak 10 malam tadi.

“Sebelum ini penduduk mendakwa beruang kerap berkeliaran di kawasan kebun itu, malah ada yang memberitahu melihat haiwan liar berkenaan makan durian di atas pokok.

“Mangsa mungkin terserempak dengan beruang terbabit ketika ke sana untuk mengutip durian yang gugur dan berlaku pergelutan antara kedua-duanya.

“Mayat mangsa ditemui tersandar di dinding tebing dengan kecederaan serius di kepala dipercayai dicakar haiwan itu,” lapor Mymetro , hari ini.

Mayatnya dihantar ke Hospital Gua Musang (HGM) di sini untuk dibedah siasat sebelum diserahkan kepada keluarga untuk urusan pengebumian, lewat petang ini. – MDN

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share

SHARE