Perniagaan yang maju dan mendapat sambutan ramai tidak akan terlepas daripada perbuatan dengki dan khianat.

Demikian yang berlaku kepada pemilik Ayam Bakar Pasu Terlangkup (ABPT) Yusdey Ismail, 40, yang pasu-pasunya dipecahkan oleh pihak yang dipercayai tidak senang dengan perniagaan yang dijalankannya.

Dalam kejadian awal pagi Selasa itu, sebanyak 18 daripada 43 pasu yang digunakan Yusdey untuk membakar ayam di Bazar Ramadan Wisma Ria, Sungai Petani, Kedah didapati telah pecah.

“Ada yang kata saya fitnah atau sengaja reka cerita, itu tak betul, pasu-pasu itu memang ada kesan pecah akibat diketuk dengan benda keras, saya agak tukul besi.

“Saya pun tak sangka boleh jadi macam ni apatah lagi sekarang ni bulan Ramadan…kerugian ini saya anggap sebagai dugaan saya di bulan puasa,” katanya kepada mStar Online, Rabu.

Advertisements

Sebelum ini, ABPT yang dijual Yusdey tular di media sosial dan sambutan yang diterima semakin hebat apabila masuk bulan Ramadan, apabila orang ramai sanggup beratur panjang semata-mata mahu membeli ayam yang dimakan dengan sos khas ini.

Yusdey yang mengasaskan ABPT pada 2015 dengan membuka gerai pertamanya di  Jalan Yan – Guar Chempedak berkata, akibat perbuatan itu, beliau mengalami kerugian kira-kira RM2,000.

“Rugi banyak juga sebab pasu saya buat sendiri, nasib baik saya ada simpan pasu lebih, bolehlah saya berniaga macam biasa.

“Saya tak tuduh siapa-siapa, tapi mungkin ada orang tak puas hati bila saya tutup gerai saya dengan jaring hitam, tapi setahu saya, saya tak ada pula halang laluan sesiapa,” katanya yang berasal dari Port Dickson ini. – MDN

KLIK BACA: Kisah Dr Asri [mufti Perlis] dan makcik miskin jaga 3 anak kurang upaya

KLIK BACA: Najib dicabar ke forum ‘Nothing to Hide II’ bersama Tun Mahathir – Armada BERSATU

KLIK BACA: Media Qatar – Al Jazeera pertahan laporan kes bunuh ALTANTUYA

MESTI BACA: Sanusi: Orang UMNO terkorban bertanya pasal 1MDB

KLIK BACA: 29 Dalil Kesalahan-kesalahan krusial Kit Siang

KLIK BACA: Zaid: Ketepi siasatan forex adakan inkuiri pembunuhan Altantuya

KLIK BACA: Sikap Najib jadikan Msia gagal jadi pendamai negara Islam – Mat Sabu

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share