Bekalan air di sekitar Klang dan Shah Alam yang sebelum ini mengalami gangguan susulan paip utama di belakang bangunan ELC International School, Jalan Sierramas Barat, Sungai Buloh, pecah kini pulih sepenuhnya.

Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd dalam kenyataan pada Sabtu berkata bekalan air di kawasan Kuala Lumpur dan Petaling pula, masing-masing telah mencapai status pemulihan sehingga 94 dan 86 peratus.

“Kawasan yang sedang pulih di Kuala Lumpur termasuk sebahagian Bukit Damansara, Jalan Setiabistari, Jalan Setiarasa, Jalan Setiaraya, Jalan Setiajaya, Jalan Medan Setia dan Jalan Setiamurni.”

“Di Petaling, kawasan yang masih dalam pemulihan adalah sebahagian dari Kelana Jaya, sebahagian PJU10 dan PJU1, Damansara Damai, Saujana Damansara, Damansara Utama dan Damansara Jaya.”

“Selain itu, kawasan yang turut terlibat di sekitar Petaling ialah Ara Damansara, sebahagian Subang Jaya, Jalan Klang Lama, Jalan Kuchai Lama, Desa Petaling, Sri Petaling dan sebahagian Sungai Besi,” menurut kenyataan itu.

Bekalan air bantuan masih dihantar melalui lori tangki air ke kawasan yang memerlukannya dan akan diteruskan sehingga bekalan air pulih sepenuhnya.

Pengguna boleh memohon bekalan air bantuan dengan menghantar SMS ke 15300 (taip: Tankernama dan alamat) atau merujuk www.syabas.com.my dan aplikasi telefon pintar “mySyabas” bagi mendapatkan maklumat terkini mengenai kerja pembaikan.  -Bernama

KLIK BACAKenapa 1MDB selesai di luar mahkamah kalau di tangan sudah ada bukti?

KLIK BACA: Johari Ghani berdirilah dengan berani, 1MDB bukan bayar duit poket mereka

KLIK BACA: Mufti setuju CUKAI GST HARAM!

KLIK VIDEO: Tiada bukan Islam mahu jadi PM, kata Guan Eng kepada PAS

KLIK BACA: Mengejutkan Mahkamah tolak saman misfeasans Mahathir ke atas Najib

KLIK BACA: Kerajaan mahu saya kenakan Mahathir, kata Anwar

KLIK BACA: Duit dibayar 1MDB kepada syarikat palsu pergi mana, soal Tun Mahathir

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share

SHARE