Advertisements

Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, adalah “tidak masuk akal” bagi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk menyeru rakyat Malaysia agar berhasrat mempunyai nilai moral yang tinggi supaya dunia menghormati Malaysia.

Merujuk kepada skandal 1MDB, bekas perdana menteri itu menuduh Najib tidak menunjukkan kepimpinan melalui teladan tetapi sebaliknya percaya bahawa “tunai adalah raja”.

“… gesaan Najib kepada rakyat Malaysia mencapai nilai-nilai dan budaya moral yang tinggi bagi dunia hormati Malaysia adalah tidak masuk akal,” katanya dalam catatan terbaru di blog beliau pagi ini lapor portal Malaysiakini. 

“Pada masa ini, nama Malaysia bagaikan lumpur kepada dunia. Rakyat Malaysia malu mengakui mereka rakyat Malaysia apabila di luar negara.

“Begitulah reputasi Malaysia yang disebabkan oleh 1MDB oleh Najib yang mengalami kerugian berbilion ringgit, pengubahan wang haram dan berbilion ditemui dalam akaun perbadinya.

“Lebih buruk lagi adalah hakikat bahawa beliau masih perdana menteri Malaysia. Di Brazil dan Korea Selatan, syak wasangka rasuah telah menyebabkan penggantungan dan penangkapan.

“Tetapi di Malaysia, Najib selamat dan boleh beritahu rakyat Malaysia menjadi jujur dan menuntut dunia menghormati negara rasuah ini,” katanya.

Najib telah berulang kali menafikan salah laku dalam skandal 1MDB dan Peguam Negara Tan Sri Mohd Apandi Ali telah menjernihkan keadaan tahun lepas.

KLIK BACASeluruh negara menanti siapa 17 penerima bertuah dana pencen SRC

KLIK BACA: Hishammuddin didesak siasat Scorpene era Najib

Advertisements

KLIK BACA: Keretakan terasa, Zahid dah mula main sindir perli 

KLIK BACAKelantan serambi Mekah bidas ‘Melayu berjiwa sekular’ Zaid & Husam?

KLIK BACA: Kerana PAS orang melayu tidak lagi MAJORITI – Tun Mahathir

KLIK BACA: Pergi pinjam Ah Long kalau tak percaya, sindir Tun Mahathir

KLIK BACA: Zaid: Pilihanraya bukan tempat pilih ustaz, orang pakai serban sebagai pemimpin

KLIK BACA: Ada yang bertanya kenapa skandal mereka begitu susah diheret ke MAHKAMAH? – Dr Dzulkefly

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share